Business en financieel plan

Business en financieel plan opstellen

Zou u een huis bouwen zonder plan? Waarom zou u dan wel een onderneming starten zonder businessplan? Op deze pagina leggen wij u uit wat het belang is van een businessplan en hoe u gemakkelijk in 4 stappen een businessplan voor uw onderneming kunt hebben.

Waarom heb ik een business plan nodig?

U heeft een leuk idee en wilt het omzetten in een project. Wanneer u start met uw project zonder van tevoren een goede inschatting en planning te maken komt u waarschijnlijk veelvuldig voor verassingen te staan.

U kunt ervan uitgaan dat die verassingen helaas vaak betekenen dat er onverwachte kosten gemaakt gaan worden. Maar zult u op dat moment wel beschikken over voldoende liquiditeit?

“1 Op de 3 van alle Belgische startups faalt binnen de eerste 5 jaar!”

Volgens de Startersatlas van 2018 (opgesteld door UNIZO en Graydon o.b.v. Belgische statistieken) is van alle nieuw opgerichte ondernemingen in 2013, vijf jaar later (begin 2018) nog maar 66,31% actief.

Met een doordachte business plan vergroot u uw kansen op overleven. Daarnaast wordt het makkelijker om krediet te vragen aan kredietverschaffers zoals de bank. De bank zal ongetwijfeld vragen om een goed doordachte onderliggende plan.

Wat staat er allemaal in een business plan?

In een business plan beschrijft u niet alleen uw bedrijf, maar geeft u ook informatie over uw kennis van de markt (concurrenten), producten of diensten (met informatie over de productie), belangrijkste doelgroepen, de manier om uw product naar de markt te brengen, de voorwaarden voor succes en de voor- en nadelen van uw vestigingsplaats weer.

“Een business plan geeft u houvast en richting en u zult bovendien sterker in uw schoenen staan tegenover kredietverschaffers!”

Laat uw business of financieel plan opstellen door onze professionals! Dankzij een goede planning en effectieve communicatie, zorgt ons team ervoor dat u een goed opgesteld business of financieel plan in handen heeft!

Uw business of financieel plan in vier stappen!
  1. 1. Aanvraag
  2. 2. Bespreking van onderdelen
  3. 3. Overleg en vaststelling
  4. 4. Ontvangst definitieve versie
Business en financieel plan

“Met een business plan gaat u makkelijker naar de bank!”

Vul hiernaast uw gegevens in. Onze collega’s nemen zo spoedig mogelijk contactact met uw op.

Voorbeeldexemplaar - Financieel plan